25 jaar al weer geeft Annie-Marie Smulders van MODEMAKENDOEJEZELF naailes.

In kleine groepjes van maximaal zeven cursisten geeft Anne-Marie aan De loet te Castricum naailes in een gezellig lokaal met voor iedereen een eigen naaimachine en 3 lockers voor meiden die dat graag willen gebruiken. Iedereen kan er terecht, het maakt niet uit of je een beginner bent of gevorderd.

Ook zijn er aparte lessen voor tieners.

Doel van de lessen is altijd dat je na afloop genoeg ervaring hebt opgedaan om zelfstandig kleding te maken.

En, niet onbelangrijk, Anne-Marie houdt van gezelligheid zodat koffie, thee en een koekje altijd klaar staan.

 

Inmiddels zijn er bij MODEMAKENDOEJEZELF veel meer mogelijkheden dan het volgen van de gewone naailessen zoals:

Patroontekenen lessen: Daar leer je eerst de basismodellen tekenen, waarna je op een kleine paspop je eerste echte ontwerp kunt maken. Uiteindelijk maak je een geheel eigen ontwerp in je eigen maat. Wie patronen kan tekenen, kan in principe alles maken wat zij onder ogen krijgt. Eigen ontwerpen zijn te realiseren, maar ook het veranderen van bestaande patronen is dan met het inzicht van het tekenen gemakkelijker.

Patchwork/ quilt lessen: Patchwork is een oude handwerktechniek die weer helemaal modern is. Lapjes stof van verschillende kleur, dessins, grootte en vormen worden aan elkaar genaaid. Bij quilten worden drie laagjes stof op elkaar genaaid. Dat kan zowel met de hand als op de machine en beide technieken worden aangeleerd bij MODEMAKENDOEJEZELF .

Quilt – Bee: Heb je al enige ervaring met deze technieken, maar loop je af en toe tegen wat probleempjes aan, dan is Quilt-Bee van de QUILTBEES een oplossing. Geen cursus, maar een inloopmiddag ( donderdag van 13.00 tot 15.30 uur) waar iedereen zijn of haar werk meeneemt om te laten zien, om eraan te werken en natuurlijk om er advies van de andere quiltsters te krijgen.